Scooterverzekering

S

Je staat er misschien niet direct bij stil maar wanneer je een scooter koopt moet je ook direct de scooterverzekering regelen. Zonder verzekering mag je niet de weg op. Je kunt direct bij het bestellen van een scooter ook de scooterverzekering afsluiten. Wat zijn de de mogelijkheden en waar moet je rekening mee houden?

 

Er zijn verschillende scooterverzekeringen van verschillende aanbieders. Hoewel de voorwaarden verschillen zijn dit de verzekeringen die het meest worden afgesloten:

 

WA scooterverzekering

De WA verzekering ofwel Wettelijke Aansprakelijkheid is voor iedereen verplicht. Hierbij wordt de schade gedekt van de berijder en het voertuig van de wederpartij, en de lichamelijke schade aan jezelf. De schade aan jouw eigen scooter is dus niet verzekerd. Iedereen die een scooter rijdt moet minimaal deze verzekering afsluiten. De hoogte van de premie is afhankelijk van jouw leeftijd en schadevrije jaren.

 

Diefstalverzekering

Als je een nieuwe scooter koopt kan die aantrekkelijk zijn voor dieven. Om jezelf in te dekken kun je een aanvullende diefstalverzekering afsluiten. Dit wordt meestal gedaan voor nieuwe scooters in een hogere prijsklasse. Bij een oudere scooter of scooter die niet van een bekend merk is wegen de kosten niet altijd op tegen de baten. Houd er rekening mee dat je bij een diefstalverzekering ook een goedgekeurd slot nodig hebt. Vaak is dit een ART gekeurd slot met een rating van drie sterren of hoger. Controleer dit goed bij de verzekeringsmaatschappij, anders loop je kans dat de verzekering niet zal uitkeren bij diefstal. Het spreekt voor zich dat je de scooter ook daadwerkelijk op slot moet zetten!

 

Aanvullende scooterverzekeringen

Daarnaast zijn er nog andere aanvullende verzekeringen. Je kunt de schade aan jouw scooter ook meeverzekeren. Als je in het bezit bent van een dure scooter is dat zeker te overwegen. Als je vaak met een passagier rijdt kun je overwegen een verzekering voor de opzittende te nemen.

 

Er zijn verschillende aanbieders van scooterverzekeringen. Let niet alleen op de prijs maar ook op de dienstverlening. Controleer welke verzekeraars een hoge waardering hebben van leden, en lees alle voorwaarden goed door. Het verschil tussen de juiste en verkeerde verzekeraar kan nu enkele euro’s per maand zijn, bij een ongeval zal het prijskaartje veel hoger liggen!