Zakelijke dienstverlening

Z

Zit je als zzp’er of mkb in de zakelijke dienstverlening dan lever je diensten, personeel of advies aan andere bedrijven. Hierin zijn natuurlijk tal van mogelijkheden te noemen. Denk maar aan een accountant, boekhouder, marketeer verzekeringsadviseur. Ook hierin loop je natuurlijk een risico en dit risico wil je natuurlijk zo goed mogelijk afdekken. Hiervoor moet je natuurlijk zelf ook een verzekering nemen. In geval van problemen kun je dan op je verzekering terugvallen. Heb je deze risico’s namelijk niet goed afgedekt kun je in geval van schade veel zelf betalen. Dus een goede zzp- en mkb verzekering bedrijfsverzekering is altijd nodig om te hebben.

Wat zijn mogelijke risico’s

Als zakelijke dienstverlener kun je verschillende risico’s lopen. Per sector kun je te maken krijgen met verschillende specifieke risico’s. Maar over het algemeen zijn de risico’s in de zakelijke dienstverlening voor zzp’ers en mkb redelijk gelijk. Hierdoor is het makkelijk om deze risico’s te benoemen en af te dekken. De meest voorkomende risico’s voor deze bedrijven zijn:

Diefstal of schade zakelijke auto

Je kunt als zakelijk dienstverlener flink afhankelijk zijn van je auto. Je moet naar afspraken en bent hiervoor veel onderweg. Je auto is daarom onmisbaar. Met iedere kilometer die je meer rijdt loop je kans op een ongeluk of schade. En je auto kan natuurlijk altijd gestolen worden. Ben je deels van je auto afhankelijk dan wil je dat schade natuurlijk snel opgelost wordt. Je moet zo snel mogelijk met je auto de weg op.

Schade aan pand en inboedel

Je hebt waarschijnlijk een kantoor met een inboedel. Verschillende computers, bureaus en een interieur. Deze spullen kunnen kapot of je kunt te maken krijgen met diefstal. En niet alleen diefstal, maar ook schade die ontstaat door brand. Brand kan heel je pand en inboedel verwoesten. Is de brandweer er op tijd bij en is de brand niet hetgeen dat veel schade veroorzaakt dan kan er ook veel waterschade ontstaan. En waterschade kan natuurlijk ook ontstaan in geval van een lekkage. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten.