EHBO cursus kosten verzekert?

E

Een EHBO cursus, heel belangrijk maar nog steeds zijn er weinig mensen die er één volgen. Maar het is wel heel fijn als je iemand kunt helpen wanneer het nodig is. Als er thuis een ongeval is bijvoorbeeld. Iemand snijd zichzelf en moet verbonden worden. Of als er iets veel ernsitgers gebeurd, iemand krijgt een hartaanval. Hoe moet je dan reageren? Raak je in paniek omdat je niet weet hoe je moet handelen? Dan is het fijn als je precies weet wat je in zo’n geval moet doen. Maar misschien heb je wel kinderen? Jaarlijks komen er meer dan 140.000 kinderen op de eerste hulp door een ongeluk welke thuis gebeurd.

EHBO aan kinderen

Veel van de verwondingen die opgelopen zijn zijn ernstiger omdat niet de juiste hulp geboden werd. Niet omdat ouders het niet willen, dat is logisch. Maar het komt enkel door onkunde. Omdat de kennis van EHBO veel te laag is, vooral bij ouders. Je weet niet wat je precies moet doen bij het type verwonding of bij symptomen die je ziet. Misschien nadat je kindje een giftig middel heeft ingeslikt? Direct op de juiste manier handelen kan erger voorkomen en ervoor zorgen dat de verwondingen meevallen. Misschien is een bezoekje aan het ziekenhuis niet eens meer nodig. Hiervoor is het dus belangrijk om een EHBO cursus te volgen. Maar wat kost zo’n cursus nu dan?

Kosten EHBO cursus

Het hangt van het type EHBO cursus af wat de kosten hiervoor zijn. De kosten kunnen dus verschillen per pakket welke afgenomen wordt. Je hebt namelijk de mogelijkheid om een normale EHBO cursus te volgen, een herhalingscursus voor als je al je diploma hebt en het wilt verlengen of speciaal alleen gericht op kinderen. Je diploma is twee jaar geldig, voor het einde van die twee jaar moet een herhaling worden gevolgd.

Verzekering

De kosten voor een EHBO cursus kunnen vaak (gedeeltelijk) door je zorgverzekeraar worden vergoed. Dit is per verzekeraar verschillend. Maar de meeste zien het belang van een EHBO cursus zelf ook in. Door hieraan mee te betalen willen ze stimuleren dat meer mensen het diploma zullen gaan halen. Kijk voor jou geval eens in je polis, misschien zit een vergoeding in het standaardpakket, maar bij sommige mensen zit het in een aanvullende verzekering. Staat het niet in de polis vermeld, kijk dan eens op de website van je zorgverzekeraar of neem eens contact met ze op. Dan kunnen ze precies vertellen wat er wel of niet vergoed wordt en om welk bedrag het gaat.