scooterverzekering -/ bromfietsverzekering

s
Online scooterverzekering afsluiten

Online scooterverzekering afsluiten

Scooter en bromfiets verzekering,

Wie met een scooter rijdt, moet hem ook verzekeren. Dat is niet alleen in Nederland maar ook in de meeste andere Europese landen, gewoon de wet. Toch komt er heel wat kijken bij een scooterverzekering of een bromfiets verzekering.

Wat mag je verwachten van een scooter verzekering of bromfiets verzekering?

Wanneer we Google raadplegen, vinden we direct verschillende aanbieders van verzekeringen voor scooters en bromfietsen. Er zijn verschillende aanbieders die elkaar proberen te overtroeven in hun aanbiedingen voor een scooter verzekering of een bromfiets verzekering. Daarom is het belangrijk om te weten wat je krijgt voor je geld wanneer je een zulke verzekering aangaat. Daarom vonden we het zo belangrijk om enkele aanbiedingen voor een scooter verzekering of een bromfiets verzekering te bekijken. Zijn de aanbieders over het algemeen betrouwbaar of niet?

W.A. of Allrisk scooterverzekering of bromfiets verzekering

Wanneer je een scooter verzekering of bromfiets verzekering onderschrijft, is het eerst en vooral belangrijk te weten onder wat voor soort verzekering je je handtekening zet. De W.A. verzekering dekt het wettelijke gedeelte van een scooterverzekering of een bromfiets verzekering. W.A. staat dan ook voor wettelijke verzekering. Met deze verzekering ben je in orde voor wat betreft alle wettelijke bepalingen, maar daar stopt het dan ook bij. De W.A. verzekering zorgt dan ook voor een basisverzekering. Met dit soort van scooter verzekering ben je verzekerd voor alle schade die jijzelf met je scooter of bromfiets veroorzaakt bij een andere weggebruiker. Dat houdt dus in dat je in principe niet verzekerd bent voor de schade die jezelf in een ongeval hebt opgelopen wanneer je zelf in de fout ging. Het is in de praktijk ook mogelijk om je daar zelf ook tegen te verzekeren. Om dit te kunnen doen, moet je een aanvullende scooterverzekering of een aanvullende bromfiets verzekering nemen. Er bestaan immers verschillende formules voor. De volledigste scooter verzekering of bromfiets verzekering wordt de allrisk verzekering genoemd. In het beste geval betaalt deze verzekering bij een ongeval de waarde van je bromfiets of scooter terug. Uiteraard is deze vorm van scooter verzekering of bromfiets verzekering de duurste.

Wat kost een scooterverzekering of bromfiets verzekering

Zoals hierboven al vermeld werd, bestaan er verschillende vormen van scooter verzekering of bromfiets verzekering. De voordeligste verzekeringen worden aangeboden aan een prijs van 1,75 euro tot 2 euro per maand. Maar wat krijg je voor deze prijs? In de werkelijkheid blijkt dit moeilijk te achterhalen. Het lijkt wel of deze prijzen enkel lokkers zijn, omdat beide pagina’s leidden naar een calculator en niet naar een concrete aanbieding.