5 tips voor een succesvol bedrijfsuitje

5

5 tips voor een succesvol bedrijfsuitje

Moet jij een bedrijfsuitje of personeelsdag voor jou en je collega’s organiseren? Dit is niet zo makkelijk als het lijkt. Alleen al een activiteit vinden die iedereen leuk vindt is al een knap lastige opdracht. In dit artikel geven we je 5 tips om een geslaagd bedrijfsuitje te organiseren.

1. Busvervoer

Een leuk alternatief op de auto is een bus huren met chauffeur waar jullie gezamenlijk naar de plaats van bestemming worden gebracht. Geen gedoe met verschillende auto’s, gewoon allemaal in één bus en op tijd op de plaats van bestemming. Een bus huren voor een bedrijfsuitje maakt het al vanaf de reis naar de locatie van het uitje een feest.

2. Teambuilding

Een bedrijfsuitje is een mooie gelegenheid om te doen aan teambuilding. Door samen een spel te doen zien jullie misschien een andere kant van elkaar en moeten jullie op andere manieren met elkaar samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan een escape room!

3. Introductie

Houd aan het begin van het bedrijfsuitje een kort praatje. Dit mag lekker informeel. Misschien is er een aanleiding tot het bedrijfsuitje die je kunt benoemen, zoals onlangs behaalde successen? Niets is beter voor teambuilding dan het gezamenlijk vieren van successen. Houd het kort en wens iedereen een leuke dag.

4. Eten & drinken

Zorg ervoor dat de catering is afgestemd op de eetgewoonten van je collega’s. Is er ook drinken voor de mensen die geen alcohol drinken. Is er een vleesalternatief voor vegetariërs?

5. Evalueer

Ok… het is een bedrijfsuitje. Toch is het een goed idee om het bedrijfsuitje te evalueren. Vond iedereen het leuk? Wat kan er de volgende keer beter?

Een bedrijfsuitje is bedoeld om samen even iets anders te doen en plezier te hebben. We hopen dat je met deze tips een goede basis hebt voor het organiseren van een geslaagd bedrijfsuitje.