Barista worden doe je zo!

B

Voor veel mensen maakt het echt een verschil in koffie, door wie of wat het wordt gezet. De ene vind de koffie uit automaten nog best goed te doen. De ander vind het alleen maar lekker wanneer het door een barista wordt gezet. We kunnen het er natuurlijk wel allemaal over eens zijn dat het barista zijn een kunst is. De manier waarop ze koffie zetten en de kennis die ze hebben is indrukwekkend. Voor veel mensen lijkt het dan ook een onmogelijkheid om dit zelf te kunnen. Echter is niets minder waar. Het is nu zelfs mogelijk om binnen een dag barista te worden door aan de cursus barista worden mee te doen!

Een cursus barista worden maakt jouw een barista binnen een dag

Zoals hierboven al is vermeld is het dus mogelijk om binnen een dag barista te worden! De cursus die je zal volgen maakt je dan een beginnend barista, met een certificaat om het te bewijzen. In de cursus leer je verschillende dingen die je moet weten en kunnen. Zo leer je uiteraard met de machines om te gaan. Ook leer je hoe je de bonen moet malen en hoe je de koffie het beste kan schenken. Ook leer je allerlei eigenschappen over en van de bonen. Zo leer je welke boon, welke smaak geeft. Ook leer je over brandingen en wat dat doet met de bonen.

Is een cursus “barista worden” nog niet genoeg?

Net zoals koffie, smaakt de cursus naar meer. Daarvoor ben je hier dan ook aan het juiste adres. Wanneer je de basis cursus hebt afgerond is het namelijk ook mogelijk om een cursus te volgen voor gevorderd barista. Hier leer je nog meer over de eigenschappen van de koffie en bonen. Ook leer je hoe bepaalde factoren invloed hebben op de smaak van koffie.