Goed je auto verkopen zonder dat het geld kost

G

Wanneer je een auto te koop hebt staan, wil je daar vaak zo veel mogelijk op verdienen. Het doel is om zo min mogelijk kosten te maken en aan het eind van de rit een leuk bedrag over te houden. Dat is niet altijd even eenvoudig. Het plaatsen van een leuke advertentie kan geld kosten en ook moet je een flinke tijdsinvestering doen. Goed je auto verkopen zonder dat het geld kost is echter wel degelijk mogelijk, je moet alleen weten wat je moet doen! In dit artikel lees je een paar handige tips!

 

Een goede verkooptekst

Een goede verkooptekst lokt potentiele kopers en laat ze kennismaken met de auto. Bovendien hoeft een tekst helemaal niet duur te zijn, je kunt dit eenvoudig zelf doen. Begin met de specificaties van de auto, zoals bouwjaar, kilometerstand en type transmissie. Beschrijf daarna de pluspunten van de auto en probeer daarin persoonlijk te werk te gaan. Denk vanuit de lezer: wat zou jij willen weten van de auto die je wilt kopen? Blijf niet te algemeen, maar noem ook specifieke situaties. Rijd de auto erg zuinig bij 80 kilometer per uur? Zitten de stoelen lekker? Probeer dat dan allemaal in de tekst te verwerken. Het kan geen kwaad om de tekst af en toe eens aan te passen, wanneer de auto langer te koop staat. Zo houd je de advertentie up-to-date en blijven kopers zich melden!

 

Een foto zegt meer dan 1000 woorden

Ongetwijfeld heb je, of heeft één van je vrienden, een smartphone met een goede camera. Het kost helemaal niets om deze te gebruiken voor een mooie fotoshoot. Een tweede tip is dan ook: trek een paar uur uit voor het maken van leuke foto’s. Je zult merken dat een professionele foto zorgt voor veel interesse. Kopers krijgen meteen een idee van het uiterlijk van de auto en hakken daardoor sneller de knoop door. Bovendien komen ze bij een eventuele bezichtiging niet voor verrassingen te staan. Als de foto’s recent zijn, dan weten ze eigenlijk al waar ze aan toe zijn. Probeer verder om altijd eerlijk te zijn in je advertentie. Dit kost niets, maar kan je wel wat opleveren. Wanneer je eerlijk bent over eventuele gebreken, laat je blijken dat je daar al rekening mee hebt gehouden in de prijs. Kijkers kunnen die informatie dan niet tegen je gebruiken om korting te krijgen!

 

Meedoen aan een veiling

Goed je auto verkopen zonder dat het geld kost? Doe dan mee aan een veiling! Op het internet vind je tal van veilingssites, waar je jouw oude wagen gewoon voor kunt aanmelden. Hier zitten vaak geen kosten aan verbonden, de bieder betaalt om mee te mogen doen. Op een site als besteautobod.be kun je praktisch iedere auto aanmelden. Je hoort binnen één dag of er op de auto geboden is. Hebben meerdere partijen een bod uitgebracht, dan krijg je enkel het hoogste bod te zien. Zo weet je zeker dat je altijd een goede deal krijgt. Zo zie je maar, er zijn tal van manieren om je auto te verkopen zonder dat dit veel geld kost!