Autoverzekering voor een tweedehandse auto afsluiten

A

Of u er nu voor kiest om een nieuwe of een tweedehandse auto te kopen, in beide gevallen zult u graag een passende autoverzekering willen afsluiten. Veel mensen stellen zich echter de vraag wat nu precies de meest interessante verzekering is voor een tweedehands voertuig. Een antwoord geven op deze vraag is uitsluitend mogelijk wanneer er dieper op de omstandigheden wordt ingegaan. Met andere woorden, wat zijn de specificaties van het voertuig en is er sprake van een mogelijks schadeverleden van de bestuurder? In ieder geval, de informatie op deze pagina kan u beslist helpen bij het vinden van de beste autoverzekering voor uw tweedehandse auto!

               Welk type autoverzekering afsluiten?

Op het ogenblik dat er iemand een nieuwe, dure auto aankoopt wordt er vaak gekeken in de richting van een beperkt of volledig casco verzekering. De gewone WA-verzekering (welke in Nederland overigens wettelijk verplicht is) zorgt immers uitsluitend voor het indekken van schade aan het voertuig van derden. Wanneer u een nieuwe auto heeft aangekocht voor een stevige kostprijs wilt u echter ongetwijfeld dat ook de schade aan uw eigen voertuig wordt ingedekt. Hoe zit dat nu echter precies met tweedehandse auto’s? Is het afsluiten van een meer uitgebreide autoverzekering voor dergelijke voertuigen nu wel of niet interessant?

 

Op bovenstaande vraag kan er niet zomaar een antwoord worden gegeven. Veel hangt op dit vlak namelijk af van bijvoorbeeld de waarde van het voertuig. Ook aan een tweedehandse auto kan immers een stevig prijskaartje verbonden zijn. Heeft u er bovendien voor gekozen om een autolening af te sluiten voor het kopen van uw nieuwe auto? In dat geval zult u er mogelijks sowieso voor willen kiezen om een volledig casco verzekering af te sluiten. Mocht u een ongeval hebben met aanzienlijke materiële schade dient u anders immers zelf voor de kosten voor de herstelling op te draaien. Ook de aflossingen lopen in dit geval uiteraard gewoon door. Dit kan financieel echt bijzonder zwaar worden zonder gepaste verzekering. Het mag dan ook duidelijk zijn, ook voor een tweedehandse auto kan het absoluut de moeite waard zijn om het afsluiten van een beperkt of volledige casco verzekering te overwegen.

               Hoe besparen op het afsluiten van uw autoverzekering?

De kostprijs die u moet betalen voor bepaalde verzekeringen kan al snel behoorlijk oplopen. Omwille van deze reden gaan mensen steeds vaker op zoek naar mogelijkheden om te besparen op de kosten van hun autoverzekering. Geldt dat ook voor u? Dan kunt u er onder meer voor kiezen om rekening te houden met de onderstaande bespaartips:

 

  1. Overweeg of het afsluiten van een WA-verzekering alleen voldoende kan zijn;
  2. Wees een veilige bestuurder zonder verwijtbaar schadeverleden;
  3. Koop een op vlak van specificaties gunstige auto;
  4. Beperk het aantal onnodige kilometers die u aflegt met uw auto;
  5. Betaal de premie van uw autoverzekering niet in termijnen, maar in één keer;

 

Bij een autoverzekering berekenen zult u kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende vragen zullen worden gesteld. Elk antwoord op elke vraag zal een bepaalde invloed hebben op de premie van uw autoverzekering. Dit kan zowel een positieve als een negatieve invloed zijn. Wilt u er echt zeker van zijn dat u de goedkoopste autoverzekering van Nederland kunt afsluiten voor uw tweedehandse auto? Vergeet dan ook zeker en vast niet om een vergelijking uit te voeren. Autoverzekeringen vergelijken levert u namelijk gegarandeerd een interessant (extra) financieel voordeel op! Wilt u meer weten over de best passende autoverzekering of uw autoverzekering vergelijken? Kijk dan op Diks.nl.