Hoe kan je als huurbaas, een huurachterstand innen?

H

Wanneer je een huurbaas bent, zal je regelmatig problemen ervaren met huurders. Deze problemen kunnen onder andere gaan over het onderhoud van het appartement. Huurders kunnen vinden dat jij als huurbaas meer onderhoud mag verrichten, zodat zij niet in een achterstallig appartement wonen. Ook komt het vaak voor dat er een tuin aanwezig is, maar dat hier ook geen of weinig aandacht aan is besteed en dat hierom wordt gevraagd door huurders. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je huurders een huurachterstand hebben opgebouwd. Dit laatste is natuurlijk iets waar jij als huurbaas niet veel aan kunt doen. Wanneer huurders namelijk naar je toekomen over het onderhoud, kan jij dit onderhoud verrichte of laten verrichten. Maar aan een huurachterstand kan jij niet zoveel aan doen.

 

Waarom een achterstand?

Voor iedereen die niet weet wat een huurachterstand is, lees nog even verder. Een achterstand op de huur houdt in dat de huurder niet zijn huur heeft betaald aan de huurbaas voor een bepaalde periode. Dit kan om verschillende redenen zijn, maar de huurbaas zal het geld nog van je ontvangen. Wanneer de verhuurder hier problemen mee ervaart is het verstandig om een advocatenbureau in te schakelen die hiermee ervaring heeft en waarbij er voldoende kennis is over het huurrecht.

 

Wat wij voor u kunnen betekenen

Wanneer u ons inhuurt. Zullen wij ervoor zorgen dat de huurder het geld aan u zal betalen of dit nu linksom of rechtsom zal gebeuren. Allereerst zullen wij naar de huurder gaan met de achterstand en hem of haar voorzien van een sommatiebrief. Wanneer hier niets uit gaat lijden zullen er pas verdere maatregelen worden getroffen voor de desbetreffende persoon. We zullen vervolgens overgaan op juridische mogelijkheden. Dit kan zich uitten door middel van het beslagleggen van eigendommen van de debiteur. Deze zullen namelijk geld waard zijn en die kunnen vervolgens toegekend worden aan de verhuurder.